Dagbesteding

Stichting ID for me | biedt dagbesteding aan op maat

Onze dagbesteding

“Wanneer ik de hele dag iets zinvols heb gedaan, heb ik het idee dat ik meer bijdraag aan de maatschappij dan wanneer ik de hele dag binnen zou zitten. Een zinvolle dag is voor mij dat ik mijzelf heb uitgedaagd in mijn leerproces en hierin op mijn eigen manier en op mijn eigen tempo stappen in kan maken. Door in de keuken bezig te zijn, leer ik niet alleen over praktische zaken, zoals gezonde voeding en over koken, maar ook werk ik aan mijn persoonlijke groei door samen te werken en mijn grenzen aan te geven.”

Wij bieden dagbesteding aan jongeren en volwassenen die graag een zinvolle daginvulling willen hebben en van lekker eten houden. Onze deelnemers kunnen op hun eigen tempo bijdragen aan dit project en zullen uitgedaagd en geprikkeld worden in elke stap die ze willen ondernemen. Wij bieden deelnemers kansen om zich te ontwikkelen bij koken en alles wat daar omheen draait. In de keuken wordt onder begeleiding geleerd om te koken, budgettering, een gezond en actieve leefstijl te ontwikkelen en te werken volgens schoonmaakregels. De taken worden op het niveau van de deelnemer afgestemd, waardoor iedereen een plekje kan vinden in onze keuken.

We willen dat iedereen mee kan doen, ongeacht culturele achtergrond of geloofsovertuiging. Daarom is ervoor gekozen om te werken met Halal producten. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de wensen en de diëten van de deelnemers

ID for me biedt ook dagbesteding in de vorm sport

Naast de dagbesteding in de keuken, en de schilder en- of onderhoudswerkzaamheden op locatie van ID for me, bieden we sport als dagbesteding. We bieden dagbesteding in de vorm van algemeen bewegen, agressie-regulatie en weerbaarheidstrainingen aan. De cliënt wordt hier zelfverzekerd door. Dat betekent dat de cliënt vertrouwen krijgt in wat hij of zij kan en wie hij of zij is. Hiermee proberen we een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de mentale en fysieke gezondheid van de cliënt. Dankzij een goede gezondheid worden de mogelijkheden, om hen in staat te stellen zelfredzaam te zijn, vergroot. Wanneer een cliënt zelfredzaam is geeft dit meer zelfvertrouwen. Door zelfvertrouwen verbeterd de mogelijkheden tot het stabiliseren en verbeteren van de situatie van de cliënt.

We bieden uitsluitend dagbesteding aan op locatie aan de Bote van Bolswertstraat 7 te leeuwarden.

Dagbesteding op maat aanvragen:

Om deel te nemen aan de dagbestedingsactiviteiten bij ID for me heeft u een geldige zorgindicatie nodig voor dagbesteding. Indien blijkt dat de dagbesteding niet geschikt is, kan er samen met het zorgkantoor worden gekeken naar een andere oplossing.